Psie wypieki

Wpisy

  • niedziela, 09 października 2011
  • sobota, 24 września 2011
    • Ciasto tuńczykowe


       

      Składniki:

      3 jajka

      1/3 szklanki oleju

      ok. 1,5 szklanki mąki

      4 puszki tuńczyka

      Wykonanie:
      Ubić lekko jajka, dolać olej, rybę, wymieszać. Dodać tyle mąki, żeby mieć gęstość przeciętnego ciasta (niezbyt płynne). Wyłożyć na blachę, pomagając sobie łopatką. Piec w nagrzanym piekarniku 20-30 minut, w temp 220°C. Kiedy powierzchnia jest sucha i zaczyna się rumienić na brzegach, sprawdzamy patyczkiem czy jest upieczone. Jeżeli chcemy żeby ciasteczka były bardziej suche i twarde, włożyć kawałki na blachę i suszymy w lekko ciepłym piekarniku około 30 minut.

      Szczegóły wpisu

      Komentarze:
      (0)
      Tagi:
      brak
      Autor(ka):
      rozowynos
      Czas publikacji:
      sobota, 24 września 2011 00:36

Kanał informacyjny

Opcje Bloxa